Langedijk Centraal
00:00
55
00:00


Er valt er weinig te feesten door het coronavirus, zo zonder evenementen en het advies om niet meer dan drie mensen op bezoek te laten komen. Dat is ook te merken in de feestbranche. Bij Bakkerij Beerse in Sint Pancras is geen vraag meer naar grote taarten en Maskerade kledingverhuur in Heerhugowaard is dicht. "Ik kan niet wachten tot dit weer voorbij is", zegt eigenaresse Daniëlle van der Molen tegen mediapartner NH Nieuws.

Taarten mogen dan niet in trek zijn, bij Beerse is er nog genoeg te doen en dat is bakker Stef Groen blij mee. "Ik vind het heerlijk. Ik moet er niet aan denken om wekenlang thuis te zitten. Ik kan nog steeds mijn dagelijkse routine volgen. En het is mooi dat je voor de mensen voor brood op de plank kunt zorgen."

In de bakkerij wordt voor zes vestigingen brood en banket gebakken. Door het hamsteren zijn er de afgelopen tijd veel broden gebakken. "We hadden soms mensen die acht en soms wel tien broden bestelden. Daar stonden we echt van te kijken. Je moet een beste vriezer hebben om dat allemaal te kunnen bewaren."

Maar grote feesttaarten moet de bakkerij het nu niet van hebben. Veel bestellingen worden gecanceld. "Als mensen niet met z'n allen bij elkaar mogen zitten, worden de taarten ook niet meer besteld. De kleine gebakjes lopen overigens nog wel goed."

Maskerade kledingverhuur in Heerhugowaard is volledig afhankelijk van vieringen en feestgedruis, dus eigenaresse Daniëlle van der Molen laat de deuren maar dicht. Geen feestjes, geen evenementen zoals Koningsdag of het EK Voetbal. De oranje leeuwenpakken hangen onaangeroerd in het rek.

"Alle grote feesten die we hadden staan, zijn geannuleerd. Wij hebben dus op dit moment geen klanten", vertelt Daniëlle. "Normaal is het leven voor ons een groot feest, maar nu even niet." Desalniettemin spoort ze mensen aan om er thuis soms een beetje feest van te maken.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl