Langedijk Centraal


Hoewel de lichten voor de bestuurlijke fusie tussen Heerhugowaard en Langedijk tijdens de forumvergadering van woensdagavond door de meeste partijen op lichtgroen werden gezet, zaten twee partijen duidelijk in de andere hoek. Zowel het CDA als Kleurrijk Langedijk leverden flinke kritiek op de gang van zaken. GroenLinks kondigde een amendement aan voor een grenscorrectie waardoor Koedijk aan Alkmaar wordt toegevoegd.

CDA en Kleurrijk Langedijk maken zich vooral zorgen over het in hun ogen onzorgvuldige proces waardoor zienswijzen zijn 'verdwenen' en de inbreng van de dorpsraad Sint Pancras maar gedeeltelijk is meegenomen. Het door wethouder in stelling gebrachte nieuwe kernenbeleid irriteerde vooral Annelies Kloosterboer van Kleurrijk Langedijk zichtbaar, ze deed het af als een 'toverwoord'. De gevraagde garantie dat er gaandeweg niet nog meer 'fouten' of 'verdwenen visies' boven tafel komen kon of wilde de wethouder niet geven.

Evenmin wilde hij reageren op een brief van het Alkmaarse college over, alweer, een verdwenen standpunt. Alkmaar heeft via een zienswijze laten weten weliswaar positief tegenover de fusie te staan maar dat er wel "recht gedaan dient te worden aan de wens van de bevolking van Koedijk en Sint Pancras". In het herindelingsadvies is echter alleen te lezen dat de gemeente Alkmaar positief tegen de fusie aankijkt.
Op 11 maart vergadert en beslist de gemeenteraad over het herindelingsadvies.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl