Sport Servicepunt Langedijk heet vanaf nu Stichting Social Leisure. De naamsverandering past bij de bredere koers die de organisatie de afgelopen jaren is gaan varen: van exploitant van sportaccommodaties binnen Langedijk, tot een sociale onderneming die in meerdere gemeenten actief is en die ook ander maatschappelijk vastgoed beheert en exploiteert, zoals theaters en dorpshuizen. Makkelijk is dat de afkorting SSL intact blijft.

Sport Servicepunt Langedijk begon in 2004 als exploitant van zwembaden en  sportzalen in Langedijk, maar spreidde zich daarna uit naar Heiloo en ook Schagen en nam ook bijvoorbeeld theater De Beun in Heiloo, De Binding in Noord-Scharwoude en dorpshuis De Zwaan in Uitgeest onder de hoede.

“Maar ook al wordt onze organisatie groter en breder, de lokale betrokkenheid bij wat we doen blijft van levensbelang”, zegt de directeur. “De gemeente Schagen had ons tijdens de aanbesteding al gevraagd om een nieuwe vennootschap op te richten, wat we onder de naam Schagen Actief hebben gedaan." Nu zijn er ook Langedijk Actief en Heiloo Actief.

SSL zet hiermee volop in op een nieuwe toekomst voor maatschappelijk vastgoed in Nederland. “Onze lokale partijen zullen hun krachten bundelen in een coöperatie, zodat ze een gedeeld servicecentrum op kunnen richten, om voordelig zaken als administratie en communicatie in te kopen. Hier kunnen ook andere exploitanten zich bij aansluiten. Op die manier hopen we de hele sector te versterken.”

Een korte animatiefilm over dit concept is te vinden op socialleisure.nl.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl