Langedijk Centraal


Gemeente Langedijk organiseert dinsdag 18 februari een startbijeenkomst voor het project ‘Ogen en Oren’, een initiatief van inwoners om hun buurten veiliger en prettiger te maken. Ze vormen met elkaar een soort burgerwacht, die een oogje in het zeil houdt. De gemeente en politie omarmen het initiatief en faciliteren waar nodig. Wie interesse heeft om teamlid te worden is van harte welkom.

Het ‘Ogen en Oren team’ heeft een signalerende functie en heeft geen bijzondere bevoegdheden. Het is dan ook niet de bedoeling dat de teamleden zelf ingrijpen bij mogelijk gevaarlijke situaties. Wel besteden ze aandacht aan overlast, zwerfvuil, kapotte straatverlichting en andere gebreken in de openbare ruimte. Daarnaast spreken ze medebewoners aan om ook alert zijn op verdachte situaties en eventueel de politie te bellen.

In welke wijken het ‘Ogen en Oren team’ in eerste instantie van start gaan hangt af van waar de teamleden wonen.

De bijeenkomst wordt gehouden in De Binding. Burgemeester Leontien Kompier heet teamleden en belangstellenden welkom vanaf 19:15 uur. De start is om 19:30 uur. Daarna wordt het project door de politie toegelicht. Wie vragen heeft kan mailen met teamcoördinator Karin van der Vliet (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl