Langedijk Centraal


Na afmeldingen van het Horizon- en de Johannes Bosco vestiging van het Trinitas college, meldde ook de winnaar van vorig jaar, het Huygens College, zich op het laatste moment af voor de achtste editie van de Jongerenraad Heerhugowaard en Langedijk. Een voor de scholen toch wel gemiste kans, zo bleek maandagavond tijdens een geanimeerde en toch goed bezochte jongerenraad.

Tegenover elkaar in de raadzaal van het gemeentehuis in Heerhugowaard stonden de Waardse Han Fortmann vestiging van het Trinitas College en het Jan Arentsz College uit Langedijk. De 'afgevaardigden' gingen met elkaar in debat over twee onderwerpen.  Uiteraard stond de fusie tussen Heerhugowaard en Langedijk op de agenda, maar ook natuur en milieu werd 'behandeld'. Vol passie werden moties ingediend en verdedigd of juist aangevallen.

Uiteindelijk vond de jury met voorzitter Marcel Steeman (D66),  Monique Bankras (HOP) en Milo Poland (NL Duurzaam) Daan Vijver van het Trinitas College de beste debater en bleek  het Jan Arentsz de overall winnaar.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl