Langedijk Centraal


In reactie op het bericht dat de provincie gaat overstappen op led-verlichting langs provinciale wegen, vraagt de Fietsersbond Regio Alkmaar om te overwegen ook de fietspaden langs N-wegen te verlichten en witte kantlijnen aan te brengen. "Iets om over na te denken als we meer woon-werkverkeer op de fiets willen krijgen", Twittert de bond.

Jan-Albert de Leur van Fietsbeleid Provincie Noord-Holland reageert als volgt: "Dat doen we zeker, nadenken over kantbelijning.. wordt aan gewerkt...". Bij navraag over wat hij daarmee bedoelt, laat de provincie HALstad Centraal weten dat op dit moment het ontwerp van provinciale fietspaden onder de loep worden genomen. Voor de updates wordt "nadrukkelijk" gekeken naar de optie om kantlijnen aan te brengen.

"De provincie ziet steeds meer mensen de (elektrische) fiets gebruiken voor het woon-werkverkeer, en wil hen faciliteren door meer doorfietsroutes te realiseren", aldus woordvoerder Harriët Wijker. "Daarnaast wil het de ontwerpstandaarden voor fietspaden updaten, om ze te laten passen bij de eisen die het groeiende (elektrische) fietsverkeer daaraan stelt. Bij de update zullen wij zoveel mogelijk de landelijke ontwikkelingen volgen, fietspaden zijn tenslotte provinciegrens overschrijdend, en natuurlijk doen we dit ook in overleg met een partij als de fietsersbond."

Dat er belijning komt lijkt aannemelijk maar het is de vraag over de provincie ook (veel duurdere) verlichting zal laten aanbrengen bij haar fietspaden.

Elsje reageerde ook op het bericht over led-verlichting voor N-wegen. Zij fietst dagelijks over het Dijk- en Waardpad en vindt het er tussen Daalmeer en de Nauertogt zeker in de winter geen pretje. "Pikkedonker, veel kinderen en forenzen die daar (zonder licht) fietsen", laat ze zowel de provincie als gemeente Alkmaar weten. De gemeente liet weten dat dit fietspad niet verlicht is omdat het in een natuurgebied ligt. Desalniettemin wordt toegezegd om te kijken naar de mogelijkheden om het fietspad toch te verlichten.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl