In het weekend van 8 en 9 februari wordt het 20e NK Biljarten voor verstandelijk beperkte teams gehouden in Hotel Zuiderduin te Egmond aan Zee. Titelverdediger is De Reiger in Heerhugowaard. Vorig jaar gingen Arjan Luken, Ricardo Alberda, Dave van der Neut, Jan Neuvel en Wouter Kiezebrink er met de winst vandoor. Dit jaar heeft de biljartclub van Reigersdaal nog een tweede team in de strijd.

In totaal nemen tien teams van vier tot zes vg-spelers deel aan dit officiΓ«le NK Biljarten. Ook het de kampioen uit 2018 is erbij. De spelers worden bijgestaan door bij elkaar twintig begeleiders en het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door een tiental vrijwilligers.

Voor de vg-spelers is het NK niet alleen een weekend vol sportieve strijd. Het is ook weer een moment van weerzien. De meeste teams zien elkaar namelijk alleen tijdens dit toernooi. "Het is een bijzondere en mooie doelgroep waar wat voor ons het motto geldt: normaal waar mogelijk en bijzonder waar nodig", aldus de vg-commissie.

Het toernooi duurt op beide dagen van 10:30 tot 17:30 uur. Op zondag is om 14:00 uur is er een demonstratie van Jop de Jong, Nederlands master-kampioen artistiek biljarten.

Iedereen is welkom om te komen kijken en de Heerhugowaardse spelers aan te moedigen. Toegang is gratis. (foto: Facebook / BC De Reiger)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? BelΒ 072 844 98 48Β of mail ons: info@langedijkcentraal.nl