Langedijk Centraal


ProRail en NS gaan de stations samen stapsgewijs helemaal rookvrij maken. Nu geldt alleen een rookverbod voor stationshallen, trappen, liften en tunnels. NS stopt vanaf 1 april met de verkoop van rookwaren in de kiosken en de StationsHuiskamers. Voor rokers bij station Alkmaar is er, in ieder geval voorlopig, nog de AH in het stationsgebouw. Wat ProRail betreft verdwijnen in oktober alle rookpalen- en putten op perrons.

NS wil dat er op het station uiteindelijk helemaal geen rook- en tabakswaren meer te krijgen zijn door geen nieuwe contracten te sluiten met huurders die rookwaren verkopen. Dat zou betekenen dat de AH op station Alkmaar daarmee zou moeten stoppen.

Reizigersvereniging Rover is positief over de ontwikkelingen. FNV Spoor daarentegen niet, aldus de NOS. Spoorpersoneel heeft volgens de vakbond vaak niet de tijd om het station te verlaten als ze willen roken, en vraagt zich af wat 'droog staan' voor effect heeft op de alertheid.

ProRail is gestart met de voorbereidingen om alle 390 rookpalen op de perrons te verwijderen. Op circa 100 van de 400 stations bevinden zich nu nog rookpalen of -putten. Verder verdwijnen de verlichte rookzoneborden, wordt de bestrating aangepast en komen er nieuwe borden met huisregels.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl