Een kleine drie maanden na de laatste onderwijsstaking leggen leraren vandaag en vrijdag opnieuw het werk neer. Maar op meerdere scholen wordt wel gewoon lesgegeven, of in ieder geval deels, omdat de leraren het toch belangrijker vinden dat de kinderen les krijgen. Mediapartner NH Nieuws belde scholen af om te kijken welke dicht blijven en maakte een kaartje. In Langedijk zijn de basisscholen Barnewiel en De Wijde Veert dicht.

Na maandenlang onderhandelen en diverse stakingen kwam er een nieuwe CAO voor primair onderwijs. Leraren hebben sinds 1 januari een salarisverhoging van 4,5 procent (2,7 procent op jaarbasis) en krijgen in februari eenmalig tot 875 euro, afhankelijk van het aantal gewerkte uren. Komende maand volgt ook nabetaling van ongeveer een derde maandloon, omdat de vorige cao in maart afliep. De nieuwe cao loopt tot 1 november 2020. Ook krijgen leraren een budget van 600 euro per jaar voor scholing, al wordt dat na twee jaar 500 euro. Een deel van de leraren vindt dat het akkoord te haastig was beklonken en dat het niet ver genoeg gaat.
Pin It
Bekeken: 1978x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/