Langedijk Centraal


Hogeschool Inholland heeft de eigen online omgeving voor externe gebruikers platgelegd vanwege een groot beveiligingslek in de Citrix-software waar deze op draait. Dit meldt Nu.nl. Studenten kunnen sinds vrijdag 16:30 uur niet meer van buiten de schoolgebouwen inloggen. Ook zijn tentamens gepland voor vandaag (maandag) afgelast. Mogelijk volgen meer afgelastingen.

Inholland heeft het  Citrix-systeem voor externe gebruikers afgesloten op advies van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC). De maatregel is preventief, er is volgens Inholland woordvoerder Peter Scheffer geen indicatie van pogingen tot inbraak. Zo'n 25.000 studenten, waarvan 2.690 verbonden aan Inholland Alkmaar, kunnen alleen nog op locatie inloggen.

Zeker 713 Nederlandse servers lopen risico en het NCSC waarschuwde dat er al misbruik van gemaakt is. Onder meer de Tweede Kamer, het Utrechts Medisch Centrum, Schiphol en een aantal Nederlandse gemeenten hebben hun Citrix-servers offline gehaald. Citrix verwacht op zijn vroegst vandaag een update die het zwakke punt wegneemt.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl