Dirk Snip is bepaald geen onbekende bij het Open Langedijker kampioenschap driebanden. Hij haalde ook al vier keer de finale, maar de winst ging telkens aan zijn neus voorbij. Tot vrijdagavond. Toen was er dan eindelijk die felbegeerde titel en de bijbehorende beker. De organisatie kijkt weer terug op een heel gezellig toernooi met prachtig spel.

Dirk kwam met enig geluk door de voorronden met tegenstanders die hem graag willen verslaan, maar vanaf de kwartfinales was er ook genoeg concurrentie. Zeker in de halve finale, waarin Johan de Nijs maar net aan van hem verloor. Dirk Bruin, die graag zijn broers wilde opvolgen als kampioen van Langedijk, moest in de andere halve finale het onderspit delven tegen Jelle Moorman, de nummer drie van vorig jaar.

Dat Dirk Snip dit keer voor de hoofdprijs ging, was duidelijk te zien: volledige focus en alle voorgeschotelde stootbeelden werden goed bekeken, voor hij zijn keu aanlegde. En waar andere spelers nog wel eens meer dan 30 beurten gebruikten, had Dirk er nooit meer dan 25 nodig om aan zijn punten te komen, terwijl hij er toch minstens tien meer moest maken dan de rest. Eén keer was 18 beurten al genoeg.

In de spannende finale tussen Dirk Snip en Jelle Moorman ging het redelijk gelijk op tot de tiende beurt. Daarna werden de posities voor beide spelers wat lastiger en kwamen ze met name voor Jelle niet lekker uit. Hij had echter in een van de voorgaande partijen een serie van acht gemaakt en zijn supporters hadden alle hoop op nog zo'n serie. In de 20ste beurt kwam Dirk met een serie van vijf scores, waardoor hem er nog slechte één restte. Jelle maakte nog een punt in de 24e beurt maar daarna maakte Dirk aan alle twijfel een eind.

De volgende titelstrijd komt er alweer aan. Van 21 t/m 28 maart organiseert Biljartclub De Luizeknip het Open Langedijker Kampioenschap Libre in café De Knip te Oudkarspel. Inschrijven kan via biljart.luizeknip.nl of per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl