Langedijk Centraal


Ze heeft gisteren geen oog dichtgedaan. De 41-jarige vrouw die donderdagmiddag een lading versplinterd glas over zich heen kreeg in de trein bij Heerhugowaard. Ze vertelt aan mediapartner NH Nieuws nog altijd flink geschrokken te zijn. "Een rijdende trein bekogelen: wie doet nou zoiets?"

Het slachtoffer, dat anoniem wil blijven, zat donderdag aan het begin van de middag nietsvermoedend in de trein. "Ik was onderweg naar Alkmaar. Juist op een moment dat ik wegkeek van het raam, hoorde ik een ontiegelijk harde klap. Meteen daarna kreeg ik een regen van glas over me heen." Ook een paar andere treinpassagiers worden door rondvliegend glas geraakt. "Er brak best wel wat paniek uit", aldus de vrouw. "Een vrouw die voor mij zat ontfermde zich meteen over me en haalde de glassplinters uit mijn nek en haar. Een meisje dat achter mij zat, 16 jaar is ze, was ook flink geschrokken."

De vrouw houdt zich in de trein nog groot, maar stapt in Alkmaar met knikkende knieën uit. "Ik ben er toch wel aardig van onder de indruk", vertelt ze. "Het is heel heftig. En het glas zat werkelijk overal. Toen ik thuis ging douchen, zaten er zelfs nog splinters in m'n ondergoed. Ik blijf maar denken: 'wat als die steen een halve meter lager was gegooid'?"Op een paar kleine sneetjes na is ze met de schrik vrijgekomen. "Maar ik heb vannacht geen oog dichtgedaan. Ik blijf maar denken: 'wat als die steen een halve meter lager was gegooid'. Dat is nog wel de ergste schrik, want als dat was gebeurd weet ik niet hoe ik eraan toe zou zijn."

De politie heeft vlak na de bekogeling twee jongens van 16 en 17 jaar aangehouden. Zij liepen ter hoogte van de Hectorlaan op het spoor. Of zij ook daadwerkelijk de trein bekogeld hebben, wordt nog onderzocht. Het slachtoffer heeft vrijdagmiddag aangifte gedaan. "Ze moeten hier flink voor worden gestraft, want wat er is gebeurd is levensgevaarlijk. En als je zo oud bent, weet je echt wel waar je mee bezig bent."

De politie roept getuigen op om zich te melden. (foto: privéfoto)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl