Langedijk Centraal


Vorig jaar werd voor het eerst een Run for KiKa georganiseerd in regio Alkmaar. En met groot succes. Het was een mooie dag en er werd dankzij alle deelnemers maar liefst 76.085,68 euro ingezameld voor de strijd tegen kinderkanker. Zondag 7 juni wordt de tweede editie in het Geestmerambacht gehouden. De organisatie hoopt dat het evenement nog groter en mooier wordt en dat de teller deze keer oploopt naar 100.000 euro.

"De unieke routes, de haast voelbare saamhorigheid en de KiKa Kanjer show maken de Run for KiKa een niet te vergelijken run die iedereen mee moét maken, zei het als loper, dan wel als toeschouwer", meent de stichting Kinderen Kankervrij. Er zijn dit jaar acht runs door heel Nederland.

Jaarlijks krijgen in Nederland bijna 600 kinderen een vorm van kanker. Behandeling gaat steeds beter, maar nog altijd overlijdt één op de vier. De stichting wil daarom geld inzamelen voor meer onderzoek naar de ziekte zelf, maar ook de bijwerkingen daarvan.

De Run for KiKa in het Geestmerambacht is drieledig. Er kan 5 of 10 km worden gelopen en voor kinderen is een 1 km KidsRun. Meer informatie,  bijvoorbeeld over aanmelden, is te vinden op runforkika.nl.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl