Langedijk Centraal


De film De Citadel is gemaakt door Rient van de Crommert, student audiovisueel vormgeven aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Aanleiding voor het maken van de film is zijn fascinatie voor de muziek van componist Simeon ten Holt. Voor een studieopdracht maakte hij de korte film De Citadel over Simeon ten Holt.

Hij nam contact op met KunstNetTV voor het gebruik van enkele filmfragmenten uit de muziekfilm die KunstNetTV in 2012 over Simeon ten Holt heeft gemaakt. De jonge filmmaker is al van jongs af aan bezig met tekenen. Naast tekenen is muziek belangrijk voor hem; gitaar, piano en sinds een tijdje een verzameling van analoge synthesizers.

Op het voortgezet onderwijs kwam Rient van de Crommert in aanraking met de muziek van Simeon ten Holt, een groot voorbeeld voor hem. De film is van origine een 'opdracht' voor zijn opleiding aan de Willem de Kooning Academie, maar hij ziet het zelf niet als opdracht. Dankzij het tekenen wat altijd veel heeft betekend, maakt hij veel gebruik van animatie.

Voor de korte film De Citadel interviewde hij de pianisten Jeroen van der Veen en Kees Wieringa en Simeon's vrouw Colette ten Holt. Op 25 november 2012 overleed de zeer gewaardeerde componist Simeon ten Holt uit Bergen op 89-jarige leeftijd. Hij werd wereldwijd bekend als de componist van Canto
Ostinato; een compositie voor meerdere piano’s. Eerder dat jaar won hij de Rabobank Cultuurprijs regio Alkmaar.

Kijk voor meer informatie en programma’s op de website van KunstNetTV. De uitzendingen zijn dagelijks om 10:00 uur en 22:00 uur te zien op het TV kanaal van HALStad Centraal.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl