00:00
55
00:00


Vrijdag was Sporthal Geestmerambacht in Noord Scharwoude het toneel van de allereerste SMP Derbycup. De Langedijker voetballers gingen afgelopen zomer al de strijd met elkaar aan tijdens de jaarlijkse Zuurkoolcup, maar bleken ook tijdens de wintermaanden meer dan genoeg energie te hebben om de strijd om de cup aan te gaan.

"De hele dag staat in het teken van voetbal, we merken dat het heel erg leeft in Langedijk", vertelt Rick Dekker van Sportservicepunt Langedijk en Langedijk Actief. "We vinden het mooi om mensen in contact te laten komen met sport". Maar dat beperkt zich niet alleen tot de fysieke variant van het voetbal, zo bleek vrijdag. Want parallel aan de strijd binnen de lijnen werd dook virtueel een flink 'balletje getrapt'.

"Ja, wij merken natuurlijk ook dat veel jongeren gamen, maar we zien ook dat er tijdens dat gamen veel sociale interactie is. En omdat we liever in oplossingen dan in problemen denken hebben we het echte sporten en de e-sports tijdens dit toernooi met elkaar verbonden. En dat slaat redelijk goed aan." legt Rick uit terwijl de gamers zich fanatiek en virtueel  'op elkaar storten'.

Sponsor SMP Sportscare werkt met veel verenigingen, scholen, bedrijven en instanties samen. Initiatieven als deze om de Langedijker meer te laten bewegen, sluiten goed aan bij de gedachtegang van SMP, dat daarom de naam aan het toernooi verbond.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl