Langedijk Centraal


Roeivereniging Ossa heeft de eer om de eerste bouwaanvraag te hebben ingediend, die zowel in Heerhugowaard als Langedijk zal worden behandeld. Dit meldt het NHD.  De Waardse club is gevestigd aan de Westdijk, midden in de kanaalzone waarvoor de fusiegemeenten samen een gebiedsvisie ontwikkelen.

Ossa werd in 2003 zwaar getroffen door brand en het duurde vervolgens vier jaar voor de roeivereniging een tijdelijke sociëteit kreeg, met een oude loods als boothuis. In 2012 kwam er een nieuwe loods met een mooi plateau en een loopbrug tussen de eerste verdieping en de Westdijk, maar het aangrenzende clubhuis is nog een soort noodgebouw. Er kan echter niet zomaar een nieuw gebouw voor in de plaats komen. Hiervoor moet een wijziging in het bestemmingsplan voor de grond komen.

Met het oog op de aanstaande fusie, de beoogde visie voor de kanaalzone en ’efficiënt en klantgericht’ werken, zullen beide gemeenten zich over de bouwaanvraag buigen.

Langedijker wethouder Jasper Nieuwenhuizen: "We pakken het waar mogelijk gezamenlijk op alsof er geen grenzen zijn als één gemeente. Ossa denkt ook niet in grenzen, Langedijker en Heerhugowaarders roeien en kayakken daar al jaren samen, soms in Langedijk, soms in Heerhugowaard."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl