Langedijk Centraal


In 2021 moeten alle 33 bruggen en zeven sluizen in de Provincie centraal bediend worden vanuit Heerhugowaard, maar dat zal Trigion Services B.V.  niet meer meemaken. De uitbesteding stopt 1 november 2020, blijkt uit een memo van de provincie. Trigion faalde regelmatig en de provincie wil niet meer afhankelijk zijn van marktpartijen. Bovendien gaan hogere eisen worden gesteld aan de brugwachters.

De provincie besteedde de bediening van bruggen en sluizen begin 2017 uit aan Trigion, maar al in de zomer van 2018 verzuurde de relatie. Het bedrijf kreeg te kampen met personeelstekort, mede doordat een aantal brugwachters vertrok. Een aantal wachters moest heen en weer pendelen tussen posten, en kwamen nog wel eens te laat. Die zomer waren er regelmatig opstoppingen op de weg en op het water. Eind 2018 gaf de provincie Trigion een boete en een formele waarschuwing.

Maar de situatie verslechterde afgelopen zomer alleen maar. Door de verder aantrekkende arbeidsmarkt kon Trigion onvoldoende personeel vinden en opleiden. Er kwamen veel klachten binnen vanuit gemeenten en (vaar-) weggebruikers.

Over een paar jaar moeten alle bruggen vanuit de Heerhugowaardse centrale bediend worden dus is bemanning eenvoudiger. Toch wil de provincie, in ieder geval wat betreft de vaste kern, niet meer afhankelijk zijn van marktpartijen. Bovendien is centrale bediening van vele bruggen een ander vak dan bediening op locatie. Natuurlijk kunnen huidige brugwachters wel aanspraak maken op een vaste plek.

Voor een 'flexibele schil' van parttimers wil de provincie wel gebruik maken van extern personeel, waarbij de bedienaren werkgarantie bij het bedrijf moeten hebben in het kader van overgang onderneming.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl