Langedijk Centraal


In veel sectoren is een personeelstekort. Bekende sectoren zijn de bouw, techniek en de zorg. Maar met name in Noord en Zuid-Holland is er ook arbeidskrapte ontstaan in de groensector. Daarom is de campagne 'Groen is Nu!' opgestart, met zes doe-dagen waarop de regionale groensector zich presenteert. Donderdag 27 februari is er een doe-dag bij Krinkels B.V. in Alkmaar.

Initiator Herenbos sloeg de handen ineen met groenbedrijven en organisaties om de branche in de spotlight te zetten bij werkzoekenden en jongeren die zich willen oriënteren op de arbeidsmarkt. In deze regio zijn dat Krinkels B.V., het Clusius College, Werkgevers Servicepunt Noord-Holland Noord en GroenStart van Greenport NHN.

De doe-dag is een interactieve dag waarop te ontdekken is wat het werk van bijvoorbeeld een hovenier, kraanmachinist, boomverzorger, medewerker groenvoorziening, maaimachinist, werkvoorbereider, trekkerchauffeur, calculator of boswachter inhoudt. Geen standaard open dag, maar een middag om de zintuigen te prikkelen: kijken, voelen, doen en beleven.

De doe-dag bij Krinkels duurt van 15:00 tot 18:00 uur. Het bedrijf is gevestigd aan de Lemmingkoog 2 in Alkmaar. Aanmelden voor Groen is Nu! kan via herenbos.nl/groenisnu. (foto: pers.alkmaar.nl)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl