Langedijk Centraal


Woensdag heeft MEE & de Wering het contract voor onafhankelijke cliëntondersteuning in regio Westfriesland ontbonden. De verstrekker van maatschappelijk werk kon niet akkoord gaan met het geboden tarief van 68,40 euro per uur. Het besluit heeft geen betrekking op regio Alkmaar, maar geeft wel sterk signaal af. Twee jaar geleden moest er in deze regio een rechter aan te pas komen om gemeenten en zorgverleners weer aan tafel te krijgen, nadat onderhandelingen vastliepen.

De Wmo schrijft voor dat gemeenten een reëel tarief moeten bieden. “Maar met dit soort tarieven leiden we verlies en komen organisaties in het sociaal domein onder druk te staan” aldus bestuurder Rob Hartings. Het bod geldt ook alleen maar voor contacturen met cliënten. Maar voor zorg is ook reistijd, administratie, een werkplek, een leidinggevende en bijscholing nodig.

MEE & de Wering is van mening dat de Westfriese gemeenten organisaties in het sociaal domein onnodig onder druk zetten met het bod, dat niet onderhandelbaar bleek. De ontbinding betekent het einde van meer dan 60 jaar samenwerking. (foto: Facebook / Mee & de Wering)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl