Langedijk Centraal


De Noordwest Ziekenhuisgroep gaat samen met de andere ziekenhuizen in Noord-Holland en Flevoland problemen rond de capaciteit van de afdelingen Kindergeneeskunde aanpakken. Daardoor kunnen kinderen die acute zorg nodig hebben zo goed mogelijk worden opgevangen in de regio. Wel kan de wachttijd oplopen voor kinderen die niet-spoedeisende hulp behoeven.

Eerder deze week werd bekend dat de Nederlandse ziekenhuizen moeite hebben om alle kinderen die acute zorg nodig hebben zelf op te vangen. Opvang elders in de regio lukt ook niet altijd. Oorzaak is met name een tekort aan (gespecialiseerde) verpleegkundigen. De maatregel is ook genomen met het oog op de mogelijke piek aan zieke kinderen door het RS-virus.

Wanneer nodig worden bedden voor een geplande kinderbehandeling geofferd. Voor geplande, niet-spoedeisende zorg kan de wachtlijst dus oplopen. Verder is er een website ontwikkeld waarop ziekenhuizen en ambulancediensten kunnen zien waar in de regio plek vrij is.

Ook is afgesproken dat de afdelingen SpoedEisende Hulp (SEH) kinderen uit eigen omgeving zelf opvangen en beoordelen, ook al is er geen bed vrij is. Indien opname toch nodig is, worden ze naar een ander ziekenhuis in de regio gebracht waar wel capaciteit is.

De nieuwe aanpak geldt voorlopig voor een half jaar.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl