Langedijk Centraal


De dalende trend in het aantal WW-uitkeringen zette ook in november door. Gemeenten Alkmaar en Langedijk bleven daarbij met 1,9 en 1,5 procent iets achter op het landelijk gemiddelde van 2,5 procent, terwijl Heerhugowaard gelijke tred hield met 2,4 procent. De hele arbeidsregio Noord-Holland Noord kwam op een WW-daling van 2,2 procent uit.

Over een heel jaar nam het aantal Alkmaar dat geheel of gedeeltelijk in de WW zit af met 13,7 procent. Langedijk en Heerhugowaard scoorden hoger met 22,6 en 16,2 procent. Het percentage WW'ers onder de beroepsbevolking kwam uit op respectievelijk 2,4 procent, 1,7 en 2,2 procent.

In de horeca en cultuur vielen de klappen, maar dit zijn altijd seizoensgevoelige sectoren. Onder de grotere sectoren in de regio was er vooral een afname in het onderwijs, voeding & genotmiddelen, het bankwezen, schoonmaak, de bouw en zorg & welzijn. In het onderwijs is er vanwege tijdelijke contracten, altijd een dip in de zomer die daarna weer rechtgetrokken wordt.

Doordat de economie al een lange groeiperiode kent is er in veel sectoren arbeidskrapte ontstaan. Vooral in de bouw, de techniek, het onderwijs en de zorg, maar inmiddels ook duidelijk in de bijvoorbeeld de sector openbaar bestuur & veiligheid.

UWV voorspelt dat het komende jaar de werkgelegenheid in de meeste sectoren nog verder zal toenemen en er dus nog meer krapte zal ontstaan.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl