Boerenprotesten hebben woensdagochtend door heel het land voor ellenlange files gezorgd. Ook op de A9 was het vanaf Alkmaar mis. Boeren hadden zich bij het AFAS Stadion verzameld en waren toen, tegen de afspraken met de politie in, toch de snelweg op gereden.

Uit een tweet om 08:24 uur blijkt dat de politie de protesterende boeren de kans had geboden om, zonder boete, bij Akersloot de A9 te verlaten. Wie toch doorreed moest er bij de volgende afslag af en kreeg daar alsnog een boete (van 380 euro). Maar de politie waagde de gok uiteindelijk niet en blokkeerde met politieauto's de weghelft om de boeren de snelweg af te dwingen. De lengte van de file liep uiteindelijk op naar 10 km, tot ver op ring van Alkmaar dus.

Rijkswaterstaat hield mensen op de hoogte van de protesten via een liveblog en Twitter. Onder 08:54 uur werden de eerste beelden geplaatst van blokkades bij Akersloot. Ook bij de oprit stond een blokkade om te voorkomen dat boeren meteen weer terug de snelweg op zouden rijden. Om 09:17 uur werd gemeld dat de tractoren van de A9 waren gehaald en de weghelft "elk moment" weer zou worden geopend.

Om 09:30 uur stond er volgens Rijkswaterstaat nog meer dan 200 km aan files op de Nederlandse wegen. "Uitzonderlijk".

 

 
Pin It
Bekeken: 3216x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/