Langedijk Centraal


Gemeenten Heerhugowaard en Langedijk hebben hun steun verleend aan de opruimcampagne #KNALWEG: Ik ruim mijn vuurwerk op. Deelnemers kunnen tot wel 250 euro van uitgaven aan vuurwerk terugkrijgen met deze actie van Schoner Noord-Holland.

Heerhugowaards wethouder Annette Valent aarzelde geen moment toen Schoner Noord-Holland de gemeente benaderde om mee te doen met de campagne: "Dit initiatief past helemaal bij de afvalcampagne ‘Aan de Bak’ van Heerhugowaard, waarmee we onder andere ook inzetten op het voorkomen van zwerfafval". In vuurwerkafval zitten plastics en giftige metalen, die het grondwater kunnen vervuilen.

Wie op 1 januari zijn of haar vuurwerk opruimt en daarvan op Instagram een foto plaatst met de hashtag #knalweg, maakt kans op maximaal 250 euro op de uitgaven aan vuurwerk. Natuurlijk is een bewijs van aanschaf nodig. Aangeraden wordt om het vuurwerk eerst nat te maken, zodat het zeker niet meer kan ontbranden. Er zijn speciale vuurwerkzakken, maar de gewone huisvuilzak voor in de afvalbak volstaat ook. Meer informatie en tips op knalweg.nl.

Vuurwerk mag rond de jaarwisseling afgestoken worden van 18:00 tot 02:00 uur.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl