Langedijk Centraal


“Een enorme prestatie, die navolging verdient!”, noemde Langedijker wethouder duurzaamheid Nils Langedijk het verduurzamingsproject van Van den Heerik Projecten vrijdagochtend. Op de daken van Woonrijk, Karwei en Winkelcentrum Broekerveiling zijn onlangs ruim 5.000 zonnepanelen geïnstalleerd. Bijna al de elektriciteit die de vastgoedbeheerder verbruikt is nu verduurzaamd.

Manfred Kloet van Van den Heerik gaf Langedijk toelichting. “Inclusief de panelen op ons warehouse in Utrecht kunnen we ruim 2 miljoen kWh aan zonne-energie per jaar opwekken. Dat is genoeg voor 600 driepersoons huishoudens per jaar! En daar bovenop komt nog een CO2-besparing van 1,24 miljoen kg per jaar.” Er volgt nog meer. “In de loop van 2020 wordt ook het pand aan de Flemmingstraat in Heerhugowaard voorzien van ruim 4.000 zonnepanelen.”

Deze verduurzamingsprojecten stemmen heel hoopvol, aldus wethouder Langedijk. “De opwekking van duurzame energie door middel van zonnepanelen past goed binnen de Regionale Energie Strategie en binnen ons beleid om als gemeente in 2035 CO2-neutraal te zijn. Bedrijfsdaken zijn heel geschikt voor zonnepanelen. En we hebben nog heel wat lege daken over in Langedijk. Goed voorbeeld doet hopelijk goed volgen.”

Van den Heerik Projecten wil ook graag met gemeente Langedijk in gesprek over de aanleg van een zonnepanelenveld met ruim 20.000 stuks. Wethouder Langedijk: “Als eerste willen we alle daken in Langedijk benutten voor het opwekken van zonne-energie. Maar we weten inmiddels ook, dat het opwekken van energie via zonnepanelen op daken naar schatting slechts 10 procent kan bijdragen aan alle benodigde energie. We zijn daarom nu bezig met het opstellen van beleid voor zonnevelden. Daarin kijken we onder andere naar de voorwaarden, waaraan een zonneveld moet voldoen. We hopen in 2020 hierover een besluit te kunnen nemen.”

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl