Langedijk Centraal


Maandag is het nieuwe bedrijfsgebouw bij het afvalbrengstation op Bedrijvenpark Breekland feestelijk geopend door wethouder Nils Langedijk. Het duurzaamste pand van gemeente Langedijk voldoet aan de BENG-energienorm, oftewel Bijna EnergieNeutraal Gebouw. Het is het eerste overheidsgebouw in de regio dat voldoet aan de norm.

Het bedrijfspand bestaat uit een opslagruimte, een kantine voor de buitendienst en een kantoor voor ondersteunende medewerkers. Het vervangt de oude locatie aan de Vroedschap. Het pand is uitgerust met zonnepanelen, een warmte-terugwin-systeem en led-verlichting. Bovendien zijn de ramen drielaags en op het zuiden georiënteerd voor veel zonnewarmte. Wordt het te warm, treden zonneschermen automatisch in werking. Verder is het gebouw onderhoudsarm, heeft het een gezond binnenklimaat en verblijfscomfort.

Wethouder Langedijk opende het nieuwe pand met een ‘beng’ op de drumbekken. “We zijn met trots het eerste BENG-overheidsgebouw in de regio. Ik wil ondernemers inspireren voor bedrijfsgebouwen die in de toekomst zullen gaan voldoen aan BENG. Mijn ambitie is om in de toekomst naar ENG te kunnen: Energie Neutrale Gebouwen. In 2035 willen we als Langedijk helemaal energieneutraal zijn.”

Met de Europese richtlijn ‘Energieprestatie van gebouwen’ is afgesproken dat alle nieuwe gebouwen vanaf 1 juli 2020 BENG moeten zijn. Voor overheidsgebouwen geldt dit al per 1 januari.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl