00:00
55
00:00


Feest in Alkmaar, want daar werd dinsdag bekend dat AZ aankomende zondag weer in eigen stadion tegen Ajax mag spelen. De veiligheids-puntjes moeten nog wel even op de i, maar de gemeente weet '100 procent zeker dat het gaat lukken'.

"We hebben een besluit genomen nadat we een positief advies hebben gekregen van onze eigen afdeling en van TNO: het stadion is veilig", aldus de Alkmaarse wethouder Pieter Dijkman tegen mediapartner NH Nieuws. Het AFAS-stadion is alleen nog niet helemaal af. "Er zijn nu nog een aantal verbeteringsmaatregelen die worden doorgevoerd. As we speak zijn die nog gaande en we verwachten dat deze vrijdag afgerond zijn. Dan doen we een laatste controle."

De supportersvereniging van AZ is ook door het dolle heen nu bekend is dat de club zondag weer in eigen stadion mag spelen mét publiek. Voorzitter van de vereniging Matthijs Keuning kijkt terug op een bewogen jaar: "Het was een gek seizoen." Keuning is tevreden nu de kogel eindelijk door de kerk is: "Het is mooi nieuws. We hebben lang op zekerheid moeten wachten. We zijn blij dat we na een paar maanden weer terug zijn", vertelt hij.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl