Langedijk Centraal


Jongeren en ouderen in Heerhugowaard en Langedijk gaan volgend jaar gezellig samen op pad om te fotograferen. Dit is één van de initiatieven van de Jongerengemeenteraad van beide gemeenten om eenzaamheid en verveling tegen te gaan, zowel onder ouderen als jongeren. De ideeën zijn met enthousiasme door de ‘volwassen raadsleden’ en Waards wethouder Annette Valent omarmd.

Fotoproject DubbelBelicht was eerder al met groot succes in Haarlem uitgevoerd, is te lezen in Stadsnieuws. Scholieren uit groep 8 gingen kregen een fotografiecursus en gingen daarna in kleine groepjes in de wijk op zoek naar contrasten: oud en nieuw, lelijk en mooi, groen en versteend. Dat leverde bijzondere gesprekken op over bijvoorbeeld de oorlog en zwerfvuil.

Marisa Beretta, projectleidster in Haarlem: "De scholieren in groep 8 zitten in een spannende levensfase omdat ze straks naar de middelbare school gaan. En veel ouderen vragen zich af: hoor ik er nog wel bij?" Die combinatie maakte mooie gesprekken los. "Ouderen en jongeren die elkaar eng vonden als ze elkaar op straat tegenkwamen, kwamen erachter dat ze zich bijvoorbeeld allebei ergerden aan de troep op straat."

In Heerhugowaard en Langedijk worden oudere scholieren opgeroepen: tussen de 12 en 18 jaar.

Leden van de Waardse raadscommissie Mens en Samenleving waren zeer te spreken over het fotoproject en wilden nog een stapje verder gaan.  Deze gemeente gaat dan ook in gesprek met scholen,  jongeren en teamsportverenigingen om eenzaamheid op de agenda te zetten. Daarnaast worden jongeren gevraagd welke activiteiten zij in buurthuizen zouden willen zien en hoe deze beter te promoten. (foto: Pixabay)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl