Langedijk Centraal


Zondag 15 december zou het de eerste keer kunnen zijn dat de Alkmaarse club weer in het eigen stadion kan spelen. Na het instorten van een deel van het dak speelde AZ haar meeste thuiswedstrijden in Den Haag.

De gemeente beslist komende week of de wedstrijd tussen AZ en Ajax op 15 december in het AFAS stadion gespeeld kan worden en zo ja, onder welke omstandigheden. Dat heeft de gemeente Alkmaar aan mediapartner NH Nieuws laten weten. AZ heeft inmiddels de gevraagde gegevens aan de gemeente verstrekt.

AZ had vorige week van de gemeente een paar dagen extra de tijd gekregen om de gevraagde  informatie aan te leveren. "Wij hebben alles aangeleverd", laat een woordvoerder van de club weten. De gemeente wilde onder meer nog weten of verbinding tussen de hoofdtribune en het hoofdgebouw goed verankerd is. Ook moeten 'sleufgaten' dichtgelast zijn.

Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn alle aandachtspunten door AZ opgepakt. "Die worden nu door de gemeente bekeken. Volgende week beslist de gemeente of er in het eigen stadion gespeeld mag worden." Als alles aan de normen voldoet dan kan er publiek bij de wedstrijd aanwezig zijn.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl