Langedijk Centraal


De stijging van het aantal WW'ers nam voor de tweede maand op rij toe in regio Noord-Holland Noord, maar Langedijk weigerde daar in oktober wederom in mee te gaan. Na een kleine stijging vorige maand in Heerhugowaard, werd ook hier de dalende trend weer voortgezet. Het regionaal gemiddelde is 2,0 procent toename, het aantal WW-uitkeringen daalde in Langedijk met respectievelijk 1,1 en 0,7 procent. De landelijke toename is 0,1 procent.

Over een periode van twaalf maanden daalde het aantal WW'ers in Langedijk met 19,3 procent en in Heerhugowaard met 13,4 procent. Het percentage van de beroepsbevolking geheel of gedeeltelijk in de WW is respectievelijk 1,8 en 2,3 procent.

De regionale toename is te wijten aan seizoensinvloeden. Dit is vooral te zien in de horeca, toerisme / cultuur, de agrarische sector en ook uitzendwerk en de bouw. De grootste afname van het aantal WW'ers werd geconstateerd in de zeer kleine sector chemie (-6,6%), het bankwezen (-4,3%) en de categorie 'overig' (4,7%). 

Het UWV benadrukt de mogelijkheden voor werkzoekenden in de sector klantcontacten en dan vooral 'inbound', dus service verlenend en niet zozeer wervend.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl