Zondagmiddag 15 december organiseren Rotary Langedijk Geestmerambacht en Rotaract Club Alkmaar tezamen de 5e Santa Run in Heerhugowaard. De deelnemers rennen of wandelen vanaf het Coolplein een afstand van 5 of 10 kilometer, natuurlijk in kerstmanpak. Dit jaar is er ook een Santa Kids Run. De top drie op de afstanden kunnen winnen leuke prijzen.

De Santa Run is een ludieke loop, volledig in kerstsfeer, en inmiddels een begrip in Heerhugowaard en omstreken. Alle deelnemers, van jong tot oud, doen mee in kerstpak om geld in te zamelen voor twee goede doelen. Dat zijn deze keer het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Medische Kindercirkel Alkmaar.

Het jeugdfonds verleent steun aan kinderen uit gezinnen die krap bij kas zitten, zodat ze kunnen sporten, of bijvoorbeeld muziek of toneel kunnen spelen. Het fonds draagt dan bij aan de contributie of aanschaf van attributen of sportkleding. De Medische Kindercirkel richt zich op initiatieven voor zieke kinderen in het ziekenhuis van Alkmaar en hun gezinnen.

Het Coolplein zal worden omgetoverd in kerstsferen en de deelnemende kerstmannen-en vrouwen maken de sfeer compleet. Na afloop kan iedereen nog een drankje en hapje nuttigen. Nh1816 en Adviesgroep het Raadhuis zijn de hoofdsponsoren van de Santa Run, kinderopvang Babbels sponsort de Santa Kids Run.

Het programma start om 13:30 uur met de Kids Run. Kinderen van 4 t/m 7 jaar leggen 600 meter af en kinderen van 8 t/m 12 jaar 1.200m. Daarna volgt om 14:45 uur de Santa Run over 5 ofΒ  10 km, maar er is ook een 5 km wandeltocht.Β  Deelname kost 15 euro voor volwassenen en 7,50 voor kinderen, inclusief kerstmanpak, officiΓ«le tijdregistratie en een medaille achteraf. Aanmelden kan via santarunheerhugowaard.nl. Wie zeker wil zijn van deelname kan zich het beste voor 6 december inschrijven.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? BelΒ 072 844 98 48Β of mail ons: info@langedijkcentraal.nl