Langedijk Centraal
00:00
55
00:00


Eigenlijk heeft hij van kinds af aan al een hekel aan fietsen. Toch fietst de 25-jarige Mischa Lamping uit Oudkarspel volgend jaar van het zuidelijkste puntje naar het noordelijkste puntje van Japan. Een monstertocht van 2.500 kilometer, waarmee hij zoveel mogelijk geld wil ophalen voor het Emma Ziekenhuis in Amsterdam. "Ik vond fietsen naar school vroeger al erg vervelend, maar het is wel de mooiste manier om een land als Japan te ontdekken".

Mischa heeft zijn leven te danken aan het Emma Ziekenhuis, vertelt hij mediapartner NH Nieuws. Hij werd tien weken te vroeg geboren en bleek een darmaandoening te hebben. Wekenlang balanceerde hij tussen leven en dood. "Het is eigenlijk een soort bedankje dat ze mij toen gered hebben". Op dit moment staat de teller op rond 2.000 euro.

Mischa hoopt uiteindelijk 2.500 kilometer te hebben getraind voordat hij aan z'n tocht in Japan begint. Toch is het fietsen in Japan niet te vergelijken met de veilige wegen in Oudkarspel. "Ik ben ook erg benieuwd. Je kunt daar beren tegenkomen, je hebt enorme wespen die dodelijk kunnen zijn en je kan in de sneeuw fietsen. Het wordt fysiek en mentaal heel zwaar. Ik zal mezelf vast wel vaak tegenkomen. Maar ik ben een doorzetter en ik weet waar ik het voor doe". Om ook het thuisfront op de hoogte te houden van zijn avonturen maakt Mischa om de twee dagen een videoverslag.

Mischa wil met zijn lange toch zoveel mogelijk mensen geld doneren. "Al het geld gaat naar 'Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis'", vertelt hij. "De reis en alles wat hierbij komt kijken betaal ik, op mogelijke sponsoren na, volledig uit eigen zak".

Mensen die willen doneren, kunnen dat doen via mischadoorjapan.nl.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl