Langedijk Centraal


Gemeente Langedijk, Woonstichting Langedijk en Webuildhomes zijn akkoord over de bouw van 31 woningen op de locatie van de voormalige Overbrugging in Noord-Scharwoude. Het gaat om maximaal 26 sociale huurappartementen voor Woonstichting Langedijk en vijf koopwoningen voor Webuildhomes. Wethouder Ad Jongenelen: ‘’Deze woningen zijn hard nodig in Langedijk. Ik ga er dan ook vanuit volgend jaar een eerste paal te kunnen slaan, zodat de woningen een jaar later beschikbaar komen.”

De Overbrugging ligt grofweg tussen de sportvelden van LSVV, de Sportlaan en de Dr. Wilminkstraat. Twee jaar geleden was het pand al gesloopt. Ad Jongenelen, projectwethouder, is verheugd over het akkoord: “We willen als college tegemoetkomen aan de grote vraag naar woningen in Langedijk. Daarnaast vinden we het belangrijk dat het plan past in de omgeving, dat de toekomstige bebouwing levensloopbestendig is en voldoet aan de nul-op-de-meter energienorm. Wij zijn dan ook blij dat beide partijen al deze ambities willen realiseren in het dorp.”

Het ontwerp bestemmingsplan voor de locatie wordt zeer binnenkort ter visie gelegd en dan wordt er ook een informatieavond georganiseerd over het bestemmingsplan en de bouwplannen. De gemeenteraad buigt zich volgend jaar over het ontwerp.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl