Langedijk Centraal


Vanwege zijn 100-jarig bestaan ontving Kolfsociëteit Vriendenkring uit handen van burgemeester Leontien Kompier een koninklijke erepenning. De uitreiking vond plaats tijdens het eeuwfeest, dat zaterdag werd gehouden in Café de Heerlijkheid in Oudkarspel, de thuisbasis van de sociëteit.

De Koninklijke erepenning is bedoeld voor (sport)verenigingen, stichtingen en instellingen die 50 jaar bestaan, of telkens nog eens 25 jaar erbij, en gedurende die jaren bijzondere diensten hebben bewezen.

De kolfsport heeft een oude oorsprong en werd vroeger veel beoefend. In 1919 werd Kolfsociëteit ‘Vriendenkring’ opgericht. De meeste kolfverenigingen noemden zich een sociëteit, want naast sport was kolven ook een sociale bezigheid. Wat dat betreft is er in al die jaren niets veranderd. Nog steeds gaan gezellig samenzijn een sportieve prestaties hand in hand.

In Nederland bestaan nog 28 kolfverenigingen, waarvan het overgrote deel in Noord-Holland. En daarvan zitten er acht in Langedijk; zes heren- en twee dameskolfverenigingen. Dat geeft maar weer aan hoe deze bijzondere en historische sport er nog leeft. (foto: gemeente Langedijk)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl