De man die vrijdagochtend tabakszaak Primera in Noord-Scharwoude overviel is nog steeds spoorloos. Bij de politie kwam in de middag nog een melding binnen dat de man mogelijk de bus in was gestapt richting Alkmaar, maar toen de politie de bus aan kant had gezet, verklaarde de chauffeur dat de man nooit is ingestapt.

De politie deed onderzoek naar de overval. De Dorpsstraat was daarvoor enige tijd afgesloten. Veel omwonenden hebben niets gemerkt van de overval. "Ik heb er niets van gezien", vertelt een van hen aan mediapartner NH Nieuws. "Ik heb net een enquête van de gemeente ingevuld met vragen of ik me veilig voel in mijn buurt. Ik had gezegd: 'zeer veilig', maar daar moet ik maar een streep doorzetten."

De dader is volgens een bericht op Burgernet een donkere man van rond 1,75 meter lang en hij droeg een zwarte Northface-jas en zwarte broek. De buit is onbekend.

Het is niet de eerste keer dat de eigenaar van Primera te maken heeft met criminaliteit. Eerder werd er ingebroken. "De eigenaar wordt er helemaal overspannen van", vertelt een omwonende. "Dit geeft absoluut geen rust in hun situatie." Vanuit Primera wilde niemand reageren.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl