Woensdag 30 oktober komt de Fusieraad Langedijk & Heerhugowaard voor het eerst bijeen om te praten over de naam van de nieuwe gemeente. Voorop staat dat de inwoners van Langedijk betrokken worden bij het proces. De colleges van de toekomstige fusiegemeente leggen daarvoor twee varianten voor aan de Fusieraad.

Bij de eerste variant wordt alleen de naam Dijk en Waard aan inwoners voorgelegd. Een ja/nee kwestie. Deze naam kwam naar bij een peiling door het NHD en kan daarmee beschouwd worden als publieksfavoriet.

Bij de tweede variant dragen de colleges vijf extra namen voor: Heerhugowaard, Langedijk, Langedijk & Heerhugowaard, Scharwouderland en ten slotte Waard en Langedijk. Zij lieten zich leiden door historische verbondenheid en herkenbaarheid van de namen, en advies van de adviescommissie Aardrijkskundige Namen van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundige Genootschap (KNAG).

De vergadering van de Fusieraad op 30 oktober start om 20.00 uur in het Langedijker gemeentehuis in De Binding te Zuid-Scharwoude. Aansluitend om 21:00 uur besluiten beide gemeenteraden apart over welke route bewandeld moet worden.

De Fusieraad bestaat uit 52 gemeenteraadsleden van beide gemeenten en heeft uitsluitend een adviserende rol. De fusieraad bespreekt onderwerpen die relevant zijn voor beide gemeenten in de aanloop naar de herindeling. Fusieraadsvergaderingen zijn openbaar en kunnen ook via de gemeentelijke websites worden gevolgd.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl