Langedijk Centraal


Prinses Beatrix komt naar de Landelijke Pleeggrootouderdag 2019 in Alkmaar, meldt de organiserende stichting trots. De gezellige dag op woensdag 6 november wordt gehouden in De Meent Bauerfeind. Beatrix woont de opening bij en spreekt aansluitend met enkele grootouders en hun kleinkinderen over hun ervaringen. Ook zal ze toezien hoe kinderen deelnemen aan activiteiten.

Elk jaar wordt in een andere provincie een gezellige dag georganiseerd voor opa's en oma's en de kleinkinderen die ze groot brengen. Want al doen ze het liefdevol, het is zwaar om te zien hoe je eigen zoon of dochter hun kind(eren) niet meer kunnen verzorgen en om dan vervolgens deze taak op jezelf te nemen. Hun inzet getuigt van veel liefde, vitaliteit, creativiteit en doorzettingsvermogen.

De inloop is tussen 10:00 en 11:00 uur, met koffie, thee en wat lekkers. Daarna vindt de opening plaats en volgen presentaties voor de opa's en oma's. Na een lunch zijn er vanaf 13:15 uur twee ronden met workshops voor de grootouders, maar ook allerlei activiteiten. Om 15:15 uur is er een voorstelling voor de kids en dan volgt van 16:00 tot 16:30 uur de afsluiting, met een drankje en een hapje.

Voor de kleinkinderen is een apart programma met ICE games (vanaf 6 jaar), knutselen, lezen, schminken en workshops 'Samba salad'; een combinatie van salsadans, slagwerk spelen en zang.

Pleeggrootouders aangesloten bij een pleegzorgaanbieder kunnen zich aanmelden via pleeggrootouders.nl. De kleinkinderen kunnen vrij krijgen op deze dag, hiervoor is een brief beschikbaar. Er is overigens voor deze dag een landelijke onderwijsstaking afgekondigd.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Belย 072 844 98 48ย of mail ons: info@langedijkcentraal.nl