Langedijk Centraal


Roompot Vakanties wordt volgend jaar in de verkoop gezet, meldt het Financieel Dagblad. De Franse investeerder PAI Partners heeft al diverse bankiers en mogelijke kopers benaderd. Resort De Rijp en Droompark Molengroet in Noord-Scharwoude verhuren nog wel eens woningen aan Roompot. Verder is de uitbater verbonden aan nog vier vakantieparken in de regio; twee in Schoorl en twee in Egmond aan Zee.

Roompot zelf was volgens een woordvoerder verrast door de geplande verkoop, maar ging ‘zoals gebruikelijk’ niet in op geruchten en zal pas met tekst en uitleg komen als er iets te melden is.

Roompot kwam in 2011 in handen van de Nederlandse investeerder Gilde Buy Out Partners, die het zelf halverwege 2016 voor 600 miljoen doorverkocht aan PAI Partners. Roompot zou nu, inclusief schulden, rond 1 miljard euro moeten opbrengen, zeggen partijen die op de hoogte zijn van het proces.

Ingewijden vertellen het FD dat er vooral veel interesse zal zijn bij andere investeringsmaatschappijen, omdat Roompot de laatste jaren een mooie groei liet zien en bewezen zou hebben tegen een stootje te kunnen tijdens een mindere economie. (kaart: Google / Roompot)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl