Langedijk Centraal


De ziekenhuismedewerkers van Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar doen ook mee aan de landelijke ziekenhuisstaking op 20 november. Dat bevestigt Tanneke Goverse van het actiecomité aan mediapartner NH Nieuws. "Net als de vorige twee keren dat we staakten, zal dit in de vorm van een zondagsdienst zijn", aldus Goverse.

Ziekenhuispersoneel legt volgende maand landelijk het werk neer in niet-spoedeisende zaken. Dat doen ze om een betere cao af te dwingen bij de werkgevers. Ze willen een structurele salarisverhoging van vijf procent en een extra toeslag op loon, als medewerkers op het laatste moment worden opgeroepen om te werken. Daarnaast willen ze maatregelen om de werkdruk te verlichten.

De ziekenhuizen van Noordwest Ziekenhuisgroep zijn twee van de 83 ziekenhuizen die meedoen aan de staking. In heel Nederland leggen zeker 200.00 ziekenhuismedewerkers het werk neer. Het is bij de Noordwestziekenhuizen niet voor het eerst dat wordt gestaakt. Eerder deze week en vorige maand lagen de ziekenhuizen ook al deels plat. Het personeel staakt volgende maand op dezelfde manier als de andere deelnemende ziekenhuizen, namelijk met een zondagsdienst. Dit houdt in dat de operatiekamers, radiologie, verpleegafdelingen en tientallen andere afdelingen tijdens de actie dicht zijn voor niet-spoedeisende zaken.

"Het draaiboek ligt klaar", vertelt Goverse. "Niet zo gek, want we hebben dit al twee keer eerder gedaan. "Op de stakingsdag houdt de vakbond een landelijke manifestatie. De bedoeling is dat daar zoveel mogelijk mensen naartoe komen en dat kan vanuit Noordwest heel veel zijn. "Er zitten bijna 80 mensen in het actiecomité", zegt Goverse, "dus de actie-bereidheid is bij ons erg groot."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl