Vrijdagavond 11 oktober opent de Alkmaarse ijsbaan haar deuren weer voor het publiek met het evenement 'Spanning van het ijs', waarbij ook de eerste buffelavond hoort. De ijsmeesters van De Meent Bauerfeind zijn druk in de weer om het ijs op de halfoverdekte 400m-baan op tijd klaar te hebben. De eerste ijslaag is net neergelegd en nu worden de belijning aangebracht.

Van 19:00 tot 21:00 uur haalt Alkmaar Sport de β€œspanning van het ijs”. De Meent nodigt alle schaatsfans uit om op deze avond gratis te komen schaatsen en het nieuwe ijs uit te proberen. Tot en met zondag 15 maart kan er weer volop geschaatst worden op de halfoverdekte 400-meterbaan.

Dit jaar hoopt De Meent met innovaties opnieuw te verrassen. Locatiemanager Roy Lennings: "Naast vertrouwde activiteiten, hebben we ook voor dit seizoen weer een aantal nieuwe producten ontwikkeld. Zo is er op verzoek van de jeugd ruimte voor kinderfeestjes gemaakt op woensdag- en vrijdagmiddag. Daarnaast is er een prijs voor de echte kilometervreters: De schaatser en schaatster die dit seizoen de meeste rondes maken op de 400-meterbaan worden in maart uitgeroepen tot de Alkmaarse Buffelkoning en Buffelkoningin."

"Schaatsen zit in ons dna, het is niet voor niets cultureel erfgoed", aldus Lennings. "Als Alkmaar Sport geven we dit door aan de basisschoolleerlingen via ons inmiddels bijna volgeboekte ICE Games. We zien ook steeds vaker ouders en grootouders die de schaatssport, en vooral het plezier op het ijs doorgeven aan de jeugd."

β€œEen gezellig dagje uit, trainen voor natuurijs of werken aan de conditie, alles kan hier in Alkmaar.” Lennings besluit: β€œHet nieuwe schaatsseizoen, ik heb er weer zin in!”

Roy Lennings opent op 11 oktober om 19:00 uur het nieuwe schaatsseizoen. De 400-meterbaan is geopend tot 21:00 uur. Er is deze avond een buffelavond, warme chocomel en voor alle schaatsers een verrassing van schaatsspeciaalzaak Fortysix Sports. Meer informatie op demeentalkmaar.nlΒ en op Facebook. (foto's: Facebook / De Meent)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? BelΒ 072 844 98 48Β of mail ons: info@langedijkcentraal.nl