Langedijk Centraal


Direct vanaf de opening om 10:00 uur stroomden de bezoekers binnen, en direct kwamen de complimenten los. "Mooi geworden zeg", "Wat een ruimte", en "Het is wel opgeknapt" waren de winnaars. Afgelopen zaterdag stonden de deuren van de volledig verbouwde Binding wagenwijd open voor iedereen die zelf wel eens wilde zien wat het resultaat van de verbouwing was en wat voor organisaties er gevestigd zijn.

Dat er "Huis van de gemeente" bij de ingang op de gevel staat is een hint naar één van de gebruikers, maar ook het Jan Arentsz College, de Bibliotheek, Het Centrum voor Jeugd en gezin, Omroep Langedijk Centraal en andere gebruikers verwelkomden de gasten.
 
"Alleen de betaalautomaat staat nog op dezelfde plek, voor de rest is echt alles anders", vertelt Ton de Kruijff, directeur van de Bibliotheek. "We hebben nu zo veel ruimte dat ik de eerste week bang was dat de verhuizer langs zou komen met de mededeling dat we nog wat vergeten waren". Dat de Bibliotheek direct grens aan de centrale hal waar ook de raad vergadert zorgt voor een bijzondere dynamiek.
 
"We hebben afgelopen dinsdag hier voor het eerst vergaderd, en dan lopen er soms mensen langs die naar de Bibliotheek gaan. Onze publieksbalie is direct naast die van de Bibliotheek, dichterbij het publiek kun je volgens mij niet zijn", zegt de zichtbaar trotse burgemeester Leontien Kompier. Eigenlijk is er geen wanklank in het pand te bespeuren, niet bij het publiek en niet bij de gebruikers. Natuurlijk moet her en der nog wat aangepast worden, 'maar dat zijn details' zegt iedereen er dan vlot achteraan.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl