Langedijk Centraal


De Noordwest Ziekenhuisgroep en GGZ Noord-Holland-Noord hebben samen een nieuwe unit binnen het Alkmaarse ziekenhuis geopend; de medisch psychiatrische unit (MPU). Op deze eerste MPU in de regio krijgen patiënten met zowel fysieke als psychiatrische problemen goed gecoördineerde zorg.

Op reguliere verpleegafdelingen is het niet altijd mogelijk om goede samenwerking te bieden voor de gezamenlijke behandeling van zowel lichamelijke als psychiatrische ziektebeelden. De MPU, onderdeel van de acute opname afdeling (AOA), voorziet hierin. De unit levert 24-uurszorg en heeft vier bedden.

Voorheen werden patiënten met beide ziektebeelden geholpen op verschillende afdelingen in het Alkmaarse ziekenhuis. De MPU maakt heen en weer pendelen overbodig. Het AOA-team is geschoold door het ziekenhuispsychiatrische team van de GGZ NHN. De psychiater beoordeelt of een patiënt op de MPU terecht kan. Gezamenlijk zullen zij de zorg voor deze patiëntengroep op zich nemen.

Voor opname is het een vereiste dat de fysieke aandoening niet buiten het ziekenhuis kan worden behandeld en dat de psychiatrische stoornis niet op een reguliere afdeling kan worden behandeld. Met andere woorden, de patiënt is lichamelijk te ziek voor een psychiatrische afdeling en psychiatrisch te ziek voor een reguliere verpleegafdeling in het ziekenhuis.

 

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl