Langedijk Centraal


In het kader van het 200-jarig jubileum van de Kooger Kerk in Zuid-Scharwoude is er zondag 22 september een gratis optreden van het Russisch Byzantijns kamerkoor Soglasije. Ervoor en erna is er tijd om de prachtige iconenexpositie te bezichtigen in de kerkzaal.

Soglasije is opgericht in 2015 en bestaat uit rond dertig enthousiaste, ambitieuze en geschoolde amateur koorzangers en -zangeressen die een passie hebben voor Russische koormuziek. Onder leiding van dirigent Serge Latychev brengen ze gevarieerde programma’s met hoogtepunten uit de Russische koorliteratuur en ze stellen daarbij kwaliteit en intensiteit centraal.

Het kamerkoor heeft Zaandam als thuisbasis en trad de afgelopen jaren op door heel Nederland, maar ook een keer in Wenen en twee keer in Moskou. Daarbij werkten ze samen met diverse koren en orkesten. In september gaat het Soglasije naar Sint Petersburg.

Het concert begint om 15:00 uur, maar de kerk is al open vanaf 13:00 uur. Voor nadere informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl