Langedijk Centraal


De smartphone is een verlengstuk van ons lichaam is geworden. Hoe vaak pak jij je toestel om wat op te zoeken? Voor elke winkel en voor elke handeling is er wel een app uitgedacht die het leven een stuk makkelijker maakt. Een smartphone of een tablet besparen je tijd en geld. Hoe vervelend is het dan als je toestel niet (goed) werkt? Een snelle reparatie laten uitvoeren staat waarschijnlijk hoog op je prioriteitenlijst. Aan de andere kant zijn er zaken waar je op moet letten als je een goede reparateur wilt vinden. Hoe hoog zijn de reparatiekosten? Zit er een reparateur bij mij in de buurt? Zijn er mogelijkheden om mijn smartphone of tablet op te sturen zodat ik niet hoef langs te gaan? En ook niet geheel onbelangrijk: hoe wordt er met mijn smartphone omgegaan? Kan ik originele onderdelen terugverwachten en is mijn data veilig? Hierbij enkele tips om een goede smartphonereparateur in jouw buurt te vinden.

Goedkoop is duurkoop

De hoeveelheid reparatiebedrijven voor telefoons en tablets is de laatste jaren explosief gestegen. Er zitten grote prijsverschillen tussen aanbieders en de vraag is: wat is de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Onthoud als eerste dat goedkoop vaak duurkoop betekent op het gebied van smartphonereparatie. Als je voor een iPhone of iPad reparatie je toestel afgeeft bij een reparateur die er goedkope, alternatieve onderdelen inzet voor een spotprijsje, dan zal je op lange termijn daar spijt van krijgen. Goedkopere onderdelen zijn kwalitatief veel minder sterk en gaan dan ook minder lang mee. Voor je het weet kampt je toestel wederom met een soortgelijk defect. Daarbij komt dat originele onderdelen beter in elkaar passen. Zo weet je zeker dat je telefoon of tablet weer naadloos afgesloten is. En dat is belangrijk als je wilt dat deze waterdicht blijft. Ga daarom eerst goed te rade of een bedrijf originele onderdelen uit de Apple of Samsung fabriek gebruikt ter vervanging van de kapotte/defecte onderdelen in jouw apparaat.

Grotere bedrijven hebben zo hun voordelen

Je gunt het wellicht het kleine winkeltje op de hoek om jouw toestel te repareren. Maar wat als je geen reparatiewinkel in de buurt hebt? Grotere bedrijven hebben wat dat betreft meer filialen die makkelijk bereikbaar zijn. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Phoneworld. In de grotere steden vind je deze gerenommeerde smartphonespecialist. In de buurt van Broek op Langedijk is Phoneworld Alkmaar op slechts 10 minuten rijden. Ideaal en gegarandeerd originele onderdelen in je toestel na een reparatie/vervanging. Wist je trouwens dat dit bedrijf ook een opstuurservice heeft? Mocht je daarom fysiek niet in staat zijn om langs te komen bij het filiaal, dan kun je gemakkelijk je toestel opsturen.

Geringe wachttijd

Een bedrijf als Phoneworld biedt meerdere voordelen. Niet alleen krijg je gegarandeerd originele onderdelen en vind je gemakkelijk een filiaal in de buurt of kun je gebruikmaken van een opstuurservice. Ook de tijd waarin je smartphone of tablet wordt gerepareerd, is minimaal. Met name als je een afspraak maakt, dan staat de monteur voor je klaar en zijn de onderdelen aanwezig die nodig zijn voor de reparatie. Zelfs als je langskomt voor een schermreparatie, dan ligt alles voor je klaar. Binnen 30 minuten sta je weer buiten met een toestel dat helemaal perfect werkt.

Een gerenommeerd bedrijf heeft goede reviews

Ben je niet zeker van een bedrijf? Snuffel dan eens rond op het internet. Vaak zijn er genoeg mensen jou voorgegaan en hebben zij een review achtergelaten op bijvoorbeeld Google. Voor grote bedrijven is het belangrijk positief gewaardeerd te worden online. Je kunt bij dit soort bedrijven dan ook altijd de beste service verwachten. Bij service kun je denken aan een extra garantie op onderdelen, bekwame monteurs die al jarenlang hun werk goed uitoefenen binnen het bedrijf en misschien wel het allerbelangrijkst: er wordt goed met je toestel omgegaan. Niet alleen op een fysieke manier maar ook met je data. Een gerenommeerd bedrijf doet er alles aan om dit soort zaken goed af te handelen. Laat je dus niet altijd leiden door de prijs die een bedrijf rekent voor een reparatie. Lees eerst goed de reviews, kijk of het bedrijf gerenommeerd is en welke services het jou kan bieden. Zo voorkom je dat goedkoop duurkoop wordt.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl