Langedijk Centraal


De Provincie Noord-Holland kondigt aan binnenkort te beginnen met de voorbereidingswerkzaamheden van een nieuwe 'Langzaam rijden gaat sneller'-rotonde (LARGAS) op de N504 bij Noord-Scharwoude. De werkzaamheden omvatten onder andere het verleggen van kabels en leidingen. De daadwerkelijke aanleg van het nieuwe verkeersplein staat medio april-juli volgend jaar op de planning.

De rotonde wordt op het kruispunt van de Spoorstraat en de Oostelijke Randweg aangelegd. Het LARGAS-verkeersplein komt op de kruising van de Dorpsstraat en de Voorburggracht in Noord-Scharwoude.

Het LARGAS-plein zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het verkeer over de weg. Door veel minder afremmend en optrekkend autoverkeer verminderen bovendien de geluidsoverlast en de uitstoot van uitlaatgassen. Hierdoor verbetert het LARGAS-plein ook het leefklimaat.

Het compacte plein houdt de dorpskern van Noord-Scharwoude goed bereikbaar voor alle verkeer. Langzaam verkeer kan veilig oversteken bij zowel de Dorpsstraat, via een brede middenberm, als op de Voorburggracht.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl