Langedijk Centraal


Het is 'vijf voor twaalf' voor de zorgsector. Of eigenlijk al vijf óver twaalf. Reden voor de actiegroep WitteWoede2019 om een grote landelijke demonstratie te organiseren in Amsterdam onder het motto: Witte Woede gooit de zorg op Zwart. Personeel van de Noordwest Ziekenhuisgroep bundelt de krachten om mee te doen.

"Er moet nu gewoon een keer geluisterd worden naar de werkvloer. De zorg is boos" meldt één van de NWZ-medewerkers. "Het wordt een manifestatie zonder invloed van vakbonden, alleen zorgverleners zijn van de partij."

Op zaterdag 14 september, niet geheel toevallig het weekend vóór Prinsjesdag, gaat het gebeuren. De manifestatie begint om 13:00 uur op De Dam en eindigt rond 15:00 uur op het Museumplein. Alle zorgverleners worden opgeroepen om in wit uniform naar Amsterdam te komen. In het rood is ook goed. En hoe meer spandoeken, hoe beter.

De WitteWoede2019 strijd voor betere arbeidsvoorwaarden, een respectvolle CAO, lagere werkdruk, hardere aanpak tegen agressie naar zorgverleners, het tegengaan van uitstroom, en het aantrekkelijker maken van de zorg voor instromers en jeugd.

Goede zorg verlenen wordt steeds moeilijker voor zorgpersoneel uit allerlei disciplines. Van verplegend personeel tot GGZ, van thuiszorg tot ouderenzorg, de meeste CAO-onderhandelingen leverden weinig op. Zo strijdt het ziekenhuispersoneel al enige tijd voor een fatsoenlijke CAO. Ook het wetsvoorstel van BIG 2 leidt tot frustraties binnen de zorg.

Meer informatie over de demonstratie is te vinden op de Facebookpagina van de actiegroep.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl