Langedijk Centraal


Afgelopen vrijdagmiddag is de sleutel van het gemeentehuis in Langedijk voor de laatste keer omgedraaid. Sinds maandag resideert de gemeente in het 'Huis van de Gemeente' in de volledig verbouwde De Binding aan de overkant van de straat.

Wie voor het laatst voor de verbouwing in De Binding is geweest zal het nauwelijks herkennen, binnenkomen gebeurt via een nieuwe hoofdingang en de bezoeker wordt dan tegemoetgetreden door een gastvrouw- of heer die er voor zorgt dat iedereen op de juiste plek in het pand terechtkomt.

Dinsdagochtend verzorgde het zichtbaar trotse college een rondleiding door het gebouw waar 'flexibiliteit' tot kunst is verheven. Wie door de hoofdingang binnenkomt staat al vrijwel direct in de ruimte die onder andere als raadszaal ingezet wordt en kan bij wijze van spreken tussen de vergaderende regenten doorsteken naar de bibliotheek. Veel ruimtes kunnen op meerdere manieren worden ingezet en de sfeer is open en transparant.

Die openheid komt het beste tot zijn recht op de eerste verdieping, in de aula van het Jan Arentsz College waar een enorme glazen wand zorgt voor een fraai uitzicht op het oude Gemeentehuis en garant staat voor bakken natuurlijk licht. De overal aanwezige verwijzingen naar herkenbare gebouwen of aangezichten thema zorgen dat De Binding echt 'Langedijk' ademt. Een effect dat nog eens versterkt wordt door de uitbundig aanwezige tapijten die, als je er eenmaal op gewezen bent, als herkenbaar thema 'De Duizend Eilanden' hebben.

Wie er eens rustig rond wil kijken in de nieuwe De Binding kan op 21 september terecht op de officiële openingsdag. Alle gebruikers van het pand zullen zich dan presenteren.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl