Langedijk Centraal


Kreeften in de Oosterdel bij Broek op Langedijk hebben weer vrij spel, nu zeven fuiken van beroepsvisser Rinke Blok zijn gestolen. Dit meldt het NHD. De fuiken kostten zo'n 300 euro per stuk. Er is nog even geen alternatief.

De Amerikaanse rivierkreeftjes kunnen er lustig op los graven aan de oevers van de eilandjes in het Oosterdelgebied. Ze hebben geen natuurlijke vijanden en de oevers zijn onbeschermd. Gebruikers van de akkertjes hadden zelf fuiken uitgezet, maar werden teruggefloten omdat ze daarvoor geen vergunning hadden. Staatsbosbeheer en de Noord-Hollandse bond voor beroepsvissers kregen een waarschuwing van beheerder Stichting Veldzorg.

Rink Blok uit Enkhuizen verwierf een vergunning en in ruil voor zijn diensten mocht hij de vangst verkopen. Maar omdat de gestolen fuiken onverzekerd waren en hij dus geen schadevergoeding krijgt, houdt hij zich volgens het NHD "even gedeisd". Het is niet of hij nieuwe fuiken zomaar even terugverdient. Zoveel leveren de smakelijke beestjes niet op.

Stichting Veldzorg is verbaasd, verontwaardigd en weet ook niet even wat nu te doen. Er is voor gekozen om geen dichte houten beschoeiingen in het eeuwenoude akkergebied te plaatsen. Maar de halfopen en beter ogende beschoeiing van wilgentakken laat nog even op zich wachten. De 'wiepen' liggen nu te drogen en zijn naar verwachting pas in het voorjaar gereed.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl