Langedijk Centraal


Het luchtalarm is maandag 12:00 uur niet afgegaan in Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Een woordvoerder vertelde mediapartner NH Nieuws dat nog niet duidelijk is of de storing ook andere veiligheidsregio's raakte. De alarmtest wordt niet alsnog uitgevoerd, omdat hiermee onbedoeld de indruk kan worden gewekt dat er iets ernstigs aan de hand is.

Ironisch genoeg kondigde de Veiligheidsregio de maandelijkse sirenetest vanochtend nog aan, met als toevoeging dat het 'een mooie gelegenheid is om ook je rookmelder te testen!'

Het is niet de eerste keer dat de sirene het laat afweten. Ook op 5 maart 2018 bleef het om 12:00 uur in delen van Noord-Holland, een deel van Zuid-Holland, Limburg en Gelderland stil. Toen bleken achterlopende klokken, als gevolg van een dip in het stroomnet, de oorzaak.

Het einde van de maandelijkse sirenetests is overigens opnieuw uitgesteld. De laatste test zou in 2016 plaatsvinden, maar werd tot december 2019 uitgesteld. Nu is er weer een jaar vertraging, vanwege mogelijke problemen in grensregio's. Het alarm wordt vervangen door NL Alerts en waarschuwingen via sociale media.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl