Langedijk Centraal


Vergunningen voor evenementen worden doorgaans door gemeenten verstrekt, maar het recreatieschap Geestmerambacht doet dit zelf. Het dagelijks bestuur wil een rechtlijnig beleid en vraagt de verbonden gemeenten Langedijk, Alkmaar en Heerhugowaard om een aanpassing van de algemene verordening, zodat de gemeenten deze taak kunnen overnemen.

Wanneer de gemeenten akkoord gaan, zullen zo'n beetje alle aanvragen aan Langedijk moeten worden gericht. Heerhugowaard zal niets van de wijziging merken. Een klein deel van het gebied valt binnen Alkmaar. Zo zouden er evenementen als herdenkingen bij Geestmerloo gehouden kunnen worden.

Het dagelijks bestuur vroeg ook om het schrappen van de meeste parkeerregels. Nu is het binnen het recreatiegebied nog verboden om tussen 00:00 uur en 06:00 uur, tenzij hiervoor toestemming is verleend of het voertuig defect is en niet snel weg te slepen. Een verbod dat lastig te handhaven is. De enige regel die dan overblijft is het verbod op het achterlaten van wrakken.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl