Langedijk Centraal


Samen met leerlingen van drie scholen in Sint Pancras heeft acteur en regisseur Torsten Colijn dinsdag op basisschool Paus Johannes een nieuw project afgetrapt: Workshop De Ontdekkingsreis. De bovenbouwleerlingen hebben zin in het maken van een heuse professionele film, die later ook nog eens op het grote doek vertoond wordt. Samen met leerlingen van Het Baken en De Phoenix komt de film tot stand.

Onder de noemer 'Workshop De Ontdekkingsreis' (WDO) ontdekken de leerlingen hun verborgen talenten en krijgen ze de kans om deze te ontplooien. Colijn begeleidt het project en koos bewust voor het dorp Sint Pancras: "Een geografisch afgebakend gebied met een eigen identiteit."

Torsten heeft de scholieren al ontmoet tijdens de audities en is enthousiast. “Ik leg de lat hoog; in plaats van aparte films, ga ik met de leerlingen van de drie scholen één doorlopend verhaal maken. Mijn ambitie is om dit het paradepaardje van WDO te maken.”

Gemeente Langedijk sponsort dit jaar het project, onderwijs- en cultuurwethouder Nils Langedijk is net zo enthousiast: “Het is een fantastisch project! Mooi om te zien dat in Langedijk cultuur en onderwijs samen opgaan en zo een bijdrage leveren aan zelfontplooiing van scholieren, een project dat ik alleen maar kan aanmoedigen.”

De workshop begon zes jaar geleden als een klein initiatief, maar is inmiddels actief in heel Nederland en een stukje van België. Elders in gemeente Langedijk doet al een aantal basisscholen mee.

Het doel van de workshop is in eerste instantie het maken van een film. Tegelijkertijd werken de kinderen onbewust aan hun ontwikkeling. “Het is niet alleen goed voor hun zelfvertrouwen, maar ze leren ook omgaan met verantwoordelijkheid; een film maken is leuk, maar het is ook hard werken”, vertelt Torsten.

Hij blikt al vooruit op de premièredag: “Ik kijk er naar uit om de 'filmsterren' te zien stralen op de rode loper, bij Vue Alkmaar, als ze uit de limousine stappen.”

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Langedijk Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@langedijkcentraal.nl